Historien
MUSETTE - ETABLERT 1982
Musette har sin historie tilbake til august 1982, hvor vi begynte med en liten kolleksjon av miniatyrinstrument-smykker i ekte sølv og gull. Serien, som den gang talte kun 26 modeller, var laget av en tysk kunsthåndverker og hadde en kvalitet vi siden den gang aldri har sett maken til noe sted i verden. I dag teller serien nærmere 100 modeller og leveres i flere varianter.

NAVNET MUSETTE
Det var dette som var  litt av bakgrunnen for at vi valgte Musette som firmanavn (som betyr et fransk eldre type trekkspill med fast basstone).

UTVIKLING
Musette-kolleksjonen ble snart vedtektsfestet som utmerkelse  i tallrike kor og korps over hele landet. Og hva var bedre, - her kunne musikere og sangere få sitt "eget" instrument eller symbol i edle metaller, som Anheng - Nål - Slipsklype - Ørepynt eller Mansjettknapper. Alt i 1. klasses gullsmed kvalitet. hvor det i dag er for lengst 2. generasjons kjøpere av serien.

Men med serien fulgte også "forpliktelser" fordi kundene ville ha andre relaterte ting,...hva om vi kunne lage statuetter?

JA, HVORFOR IKKE...?
Og slik ble Musette-Statuetten til. En stor lyre i tinn på en sokkel av edeltre. Det hele ble egentlig til over et kaffeselskap med litt skribling på en serviett. Far til verten var Erling Skavhellen, - en kjent og allsidig kunsthåndverker fra Fana. Han tegnet statuetten med plass til å henge opp et miniatyrinstrument inni. Selve lyren ble til å begynne med  støpt av en ungarsk sølvsmed som kom til Norge som flyktning. For å gjøre en lang historie kort; i dag er Musette-Statuetten fremdeles i full vigør, dog med litt andre produksjonsmetoder.

MEDALJEEVENTYRET
Men snart spurte kundene etter relaterte produkter...medaljer til stevner, jubileum, mesterskap...pins, turmedaljer...andre utmerkelser. 

Og slik begynte Musette med medaljeventyret, de første årene  i store trekk til korps og kor. Selv om vi den gang også hadde svært dyktige ressurser på huset for design, var mediet nytt og utfordrende, fordi i motsetning til idrettsliv mm. som mottar en medalje og så gjerne legger den vekk, er medaljer i korpssammenheng synlige mange ganger hvert år på uniformer og drakter. Dette skal og må se bra ut, og i tillegg være solid og tåle vær og vind. Læringskurven var bratt selv om den gikk over mange år. Vi håndplukket produksjonsbedrifter og sikret kvalitet i alle ledd.

VEIEN  BLIR TIL MENS MAN GÅR
Ryktet om vår kompetanse begynte å spre seg, ikke minst blant studentmiljøene i landet, særlig NTNU i Trondheim med sine mange linjeforeninger. La det være sagt med en gang, - studenter vet nøyaktig hva de vil ha og er uhyre nøye på det. I flere tiår har vi vokst sammen med studentene og elsker utfordringene de gir oss, noe som bare har hevet vår egen kompetanse.

NYE KUNDEGRUPPER
Men kundegruppen begynte å utvide seg mer og mer med alt fra små og større organisasjoner og bedrifter til et utall av ulike stevner og jubileum. Kort sagt, vi fikk nok å gjøre...

Det ble derfor naturlig med å følge opp med plaketter, sublimering, produksjon av T skjorter med eget design, og kundegruppen har igjen utvidet seg. 

BLUESOUND , CORONA, OG MEDALJESERIER
For 2-3 år siden designet vi BlueSound, en nydelig kolleksjon for høyere æresbevisning til musikklivet, og har nylig utviklet en Coronamedalje samt har andre prosjekter stadig på beddingen. Vi bør også ta med våre svært vellykkede årsmedaljeserier som brukes over hele Norge.

DESIGN. MUSETTE´S HJERTE
Design er utgangspunktet for hele vår virksomhet. Våre designere er også svært dyktige tegnere, noe som klart ligger i bunn som en nødvendig kvalifikasjon. Samtlige medaljer du ser eksempler av på våre nettsider er tegnet fra bunn av - for hånd.

Dette betyr egentlig at vi tegner nær sagt hva som helst, faktisk også karikaturer (og den pennen kan noen gang være skarp...)

Musette begynner å bli voksen...snart 40 år etter oppstart...Motvind valgte Musette

MUSETTE – ETABLERT 1982Musette har sin historie tilbake til august 1982, hvor vi begynte med en liten kolleksjon av miniatyrinstrument-smykker i ekte sølv og gull. Serien, som den gang talte kun 26 modeller, var laget av en tysk kunsthåndverker og hadde en kvalitet vi siden den gang aldri har sett maken til noe sted i verden. I dag teller serien nærmere 100 modeller og leveres i flere varianter.
NAVNET MUSETTEDet var dette som var  litt av bakgrunnen for at vi valgte Musette som firmanavn (som betyr et fransk eldre type trekkspill med fast basstone).
UTVIKLINGMusette-kolleksjonen ble snart vedtektsfestet som utmerkelse  i tallrike kor og korps over hele landet. Og hva var bedre, – her kunne musikere og sangere få sitt «eget» instrument eller symbol i edle metaller, som Anheng – Nål – Slipsklype – Ørepynt eller Mansjettknapper. Alt i 1. klasses gullsmed kvalitet. hvor det i dag er for lengst 2. generasjons kjøpere av serien.
Men med serien fulgte også «forpliktelser» fordi kundene ville ha andre relaterte ting,…hva om vi kunne lage statuetter?
JA, HVORFOR IKKE…?Og slik ble Musette-Statuetten til. En stor lyre i tinn på en sokkel av edeltre. Det hele ble egentlig til over et kaffeselskap med litt skribling på en serviett. Far til verten var Erling Skavhellen, – en kjent og allsidig kunsthåndverker fra Fana. Han tegnet statuetten med plass til å henge opp et miniatyrinstrument inni. Selve lyren ble til å begynne med  støpt av en ungarsk sølvsmed som kom til Norge som flyktning. For å gjøre en lang historie kort; i dag er Musette-Statuetten fremdeles i full vigør, dog med litt andre produksjonsmetoder.
MEDALJEEVENTYRETMen snart spurte kundene etter relaterte produkter…medaljer til stevner, jubileum, mesterskap…pins, turmedaljer…andre utmerkelser. 
Og slik begynte Musette med medaljeventyret, de første årene  i store trekk til korps og kor. Selv om vi den gang også hadde svært dyktige ressurser på huset for design, var mediet nytt og utfordrende, fordi i motsetning til idrettsliv mm. som mottar en medalje og så gjerne legger den vekk, er medaljer i korpssammenheng synlige mange ganger hvert år på uniformer og drakter. Dette skal og må se bra ut, og i tillegg være solid og tåle vær og vind. Læringskurven var bratt selv om den gikk over mange år. Vi håndplukket produksjonsbedrifter og sikret kvalitet i alle ledd.
VEIEN  BLIR TIL MENS MAN GÅRRyktet om vår kompetanse begynte å spre seg, ikke minst blant studentmiljøene i landet, særlig NTNU i Trondheim med sine mange linjeforeninger. La det være sagt med en gang, – studenter vet nøyaktig hva de vil ha og er uhyre nøye på det. I flere tiår har vi vokst sammen med studentene og elsker utfordringene de gir oss, noe som bare har hevet vår egen kompetanse.
NYE KUNDEGRUPPERMen kundegruppen begynte å utvide seg mer og mer med alt fra små og større organisasjoner og bedrifter til et utall av ulike stevner og jubileum. Kort sagt, vi fikk nok å gjøre…
Det ble derfor naturlig med å følge opp med plaketter, sublimering, produksjon av T skjorter med eget design, og kundegruppen har igjen utvidet seg. 
BLUESOUND , CORONA, OG MEDALJESERIERFor 2-3 år siden designet vi BlueSound, en nydelig kolleksjon for høyere æresbevisning til musikklivet, og har nylig utviklet en Coronamedalje samt har andre prosjekter stadig på beddingen. Vi bør også ta med våre svært vellykkede årsmedaljeserier som brukes over hele Norge.
DESIGN. MUSETTE´S HJERTEDesign er utgangspunktet for hele vår virksomhet. Våre designere er også svært dyktige tegnere, noe som klart ligger i bunn som en nødvendig kvalifikasjon. Samtlige medaljer du ser eksempler av på våre nettsider er tegnet fra bunn av – for hånd.
Dette betyr egentlig at vi tegner nær sagt hva som helst, faktisk også karikaturer (og den pennen kan noen gang være skarp…)
Musette begynner å bli voksen…snart 40 år etter oppstart…